Cowboyvlees

Cowboyvlees  Cowboyvlees

Veel mensen kunnen genieten van een goed stuk vlees. Cowboyvlees voldoet wat dat betreft aan alle eisen! Het zijn kleine stukjes mals gesneden vlees. Ze worden volgens eigen recept gekruid, gerookt en gemarineerd. Het doet al snel denken aan cowboys en indianen. Stoere mannen die houden van goed vlees. Samen met u gaan we graag weer even terug naar die tijd.

  • Cowboyvlees: het ontstaan

Cowboyvlees is ontstaan door een oeroude conserveringsmethode, overgewaaid vanuit Amerika. Het vlees wordt stevig gezouten, meestal in de buitenlucht gedroogd en daarna weer gezouten. Kenmerkend is dat cowboy vlees in dunne repen of lappen wordt gesneden zodat het sneller droogt. Dit vlees is tevens te verkrijgen onder namen als : Tasajo (Midden Amerika), beef jerkey, jerkedbeef (Amerika), sha kampo (Yakvlees uit Tibet) en Biltong (Zuid-Afrika). Een variatie van gedroogd rundvlees wat in Nederland vaak wordt gegeten is het 'nägelholt'. Nägelholt zijn stukken in de lucht gedroogde rosbief waar tevoren flink wat zout aan is toegevoegd.

  • Cowboyvlees met far west frieten

Voor een feest of andere evenement leveren wij een mobiel frituur waar cowboyvlees op locatie of aan huis vers wordt bereid en geserveerd met brood of, hoe kan het ook anders, echte far west frieten. Waarom cowboyvlees zo lekker is? Het is mals, gezond en lekker gekruid! Alleen de geur al maakt menigeen nieuwsgierig…

  • Mobiel frituur in stijl

Wij komen met een mobiele wagen in stijl, zodat er al meteen een gezellige sfeer ontstaat. Het effect van een gezellig ingerichte wagen in combinatie met een heerlijke maaltijd met cowboyvlees zal zeker een succes zijn! Bent u nieuwsgierig geworden? Bel ons of vult u het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.



Copyright 2024 De-hongerstiller.be | Contact | Sitemap